Luchtgommen

Wat is luchtgommen?

De methode om uw oude versleten meubels een tweede leven te geven. Hier ontdek je hoe we te werk gaan.

bel ons voor meer info

+32 478 96 06 20

Wat is luchtgommen?

Luchtgommen is een oppervlakte behandelingstechniek. Op het eerste gezicht lijkt luchtgommen veel op zandstralen, maar niets is minder waar.
Luchtgommen is een veel gebruikte term wat voor een vorm van fijn stralen  gebruikt wordt. De term luchtgommen wordt vaak gebruikt in combinatie met ontlakken van hout, maar ook het reinigen van natuursteen, en op plaatsen waar je met een andere techniek moeilijk aan kan komen.

Met deze techniek worden oude verf-, en vernislagen, vuil of waslagen zonder enige beschadiging verwijderd van hout, of andere steenachtige ondergronden.

Doordat er met luchtgommen veel minder materiaal gebruikt word als bij zandstralen is de techniek ook nog veel economischer.

Een nieuwe look voor je meubels door ze te laten luchtgommen.

Luchtgommen wordt populair.

Luchtgommen wint de laatste jaren razendsnel aan populariteit. Dat hoeft niet te verwonderen: momenteel zijn lichtbruine of lichtgrijze tafels, kasten, deuren of trappen te vinden zijn. Deze meubelen hebben echter wel de tand des tijds doorstaan, en ze weggooien of verkopen zou zonde zijn. Manueel alles opschuren zou dan weer veel te veel tijd in beslag nemen.
Luchtgommen biedt hier de oplossing. Op relatief korte tijd de oorspronkelijke houtkleur weer tevoorschijn getoverd worden. Onder hoge druk worden schuurmiddelen (zand of keramische deeltjes) tegen het houtoppervlak geblazen waardoor alle verf- en olielagen een voor een verdwijnen.
JS Patine is gespecialiseerd in het doen heropleven van oude meubelen, deuren en trappen. Schakel ons in en tover uw interieur om naar een frisse, lichte en eigentijdse sfeer!

Hoe gaan we te werk met luchtgommen?

Luchtgommen wint de laatste jaren razendsnel aan populariteit. Dat hoeft niet te verwonderen: momenteel zijn lichtbruine of lichtgrijze tafels, kasten, deuren of trappen te vinden zijn. Deze meubelen hebben echter wel de tand des tijds doorstaan, en ze weggooien of verkopen zou zonde zijn. Manueel alles opschuren zou dan weer veel te veel tijd in beslag nemen.
Luchtgommen biedt hier de oplossing. Op relatief korte tijd de oorspronkelijke houtkleur weer tevoorschijn getoverd worden. Onder hoge druk worden schuurmiddelen (zand of keramische deeltjes) tegen het houtoppervlak geblazen waardoor alle verf- en olielagen een voor een verdwijnen.
JS Patine is gespecialiseerd in het doen heropleven van oude meubelen, deuren en trappen. Schakel ons in en tover uw interieur om naar een frisse, lichte en eigentijdse sfeer!

We plakken de ruimte af.

Er komt heel wat stof kijken, dus een zeer goede afdekking van de ruimte waarin er gewerkt wordt is van groot belang. 
Hoeveel tijd het in beslag neemt, hangt af van het aantal lagen verf, olie of vernis. Vast staat dat het tientallen keren sneller gaat dan manueel schuren.

Bijschuren en afwerking.

We voorzien de behandelde meubels van een gepaste afwerkingslaag. Meestal is dat een natuurlijke olie of vernislaag (=patineren).
Het afplakken en bewerken neemt in totaal gemiddeld 1 à 2 dagen in beslag; voor de afwerking komen daar nog enkele dagen bij omdat elke laag moet kunnen opdrogen.

Luchtgommen vereist vakbekwaamheid.

Wilt u uw houten meubelstukken, zoals fijne tafels, comfortabele stoelen of fraaie antieke kasten een tweede leven geven, maar zien ze er nu nog niet zo fraai uit? Overweeg dan eens te kiezen voor het luchtgommen van deze meubels door de vakbekwame mensen van JS Patine. We hebben een ruime ervaring op het gebied van professioneel bewerken van vele houtsoorten. Dit gebeurt door met een compressor en speciale keramische pareltjes over het object te verspreiden. Dit gebeurt onder lage druk, waardoor de oude lagen lak, beits of verf goed loslaten van het gehele meubelstuk. Het resultaat is een propere ondergrond die klaar is voor een nieuwe beschermlaag.

Kunnen alle meubels behandeld worden met luchtgommen?

Het heeft als groot voordeel dat in een korte tijd een zeer groot oppervlak kan worden gereinigd. Het is bij de meeste houtsoorten mogelijk om met lage druk te werken. Zeker zachte houtsoorten vragen om een andere straalmiddel dan de harde houtsoorten. Wilt u weten of het luchtgommen meubels ook voor u een goede optie is, neem dan zeker en vast even contact met ons op.

Traprenovatie door luchtgommen.

Je kent het vast wel van je huidige woning of je nieuwe klushuis: een houten trap die er door jaren van intensief gebruik steeds slechter uit komt te zien. De eens zo mooie verflaag begint zijn dekking te verliezen of is wellicht zelfs al grotendeels weggesleten. Dit is het ideale moment om een traprenovatie te laten uitvoeren. Met zandstralen trap heb je hiervoor de perfecte oplossing gevonden. Nu vraag je je misschien af: kan ik mijn trap niet gewoon schuren? Natuurlijk kan dat, alleen ben je dan wel zeer lang bezig en haal je met enkel schuren doorgaans geen compleet resultaat.
Luchtgommen van trappen is een methode waarbij een lcompressor met lage kracht uiterste fijne keramische deeltjes op het hout uitblaast. Hierdoor wordt alle vuiligheid, oude lak en verf moeiteloos van de houten trap verwijderd. Voor het gewenste resultaat laat je dit altijd doen door ervaren specialisten, zoals de medewerkers van JS Patine. We zorgen eerst voor een goede bescherming van de rest van je woning, door de omgeving rond de trap goed af te plakken. Vervolgens maken we je houten trap als nieuw.

Luchtgommen van deuren.

Een oude en authentieke deur geeft ontzettend veel sfeer in werkelijk iedere soort woning, maar wat er dan wel aan kan schelen is dat de kleur u niet aanspreekt. Als het met de kwaliteit van de deur dan nog wel goed gesteld is en hij bijvoorbeeld is gemaakt van krachtig beukenhout of robuust eikenhout kan het zandstralen een uitstekende methode zijn om uw oude deur een nieuw leven te geven. Het zandstralen van uw deur zorgt ervoor dat de oorspronkelijke tint van het hout volledig terugkeert. Dit kunt u vervolgens mooi verven in een kleur die u aanspreekt. Wilt u de prachtige natuurlijk look van de houten deur zo houden, dan is lakken een fraaie optie. 
Bij zandstralen deuren raden we te allen tijde aan om dit te laten uitvoeren door een ervaren bedrijf, zoals Atelier JK. Wij werken al jaren met het eiken deur zandstralen en ander houten meubilair en weten exact hoe we het mooiste resultaat kunnen verkrijgen. Bovendien beschikken we over een grote eigen werkplaats waar we het zandstralen deuren uitvoeren. Zo zit u niet in de rommel wanneer wij uw oude deur mooi voor u opknappen. zandstralen deuren prijs is altijd afhankelijk van diverse factoren. Vraag gerust een offerte bij ons aan!

Professionele behandeling van hout.

Een nieuwe kans en een nieuw leven voor al uw houten deuren, houten meubelstukken en houten sierlijsten? In de meeste gevallen is dit zeker mogelijk. Nu kunt u zelf aan de slag gaan met het zorgvuldig schuren van het gehele houten oppervlak, maar deze klus is ontzettend tijdrovend en arbeidsintensief. Bij JS Patine laten we u daarom graag kennismaken met een zeer praktisch alternatief: luchtgommen hout . Bij deze methode blaast een compressor onder lage druk  keramische pareltjes of glaspareltjes tegen uw houten voorwerpen, waardoor het op een krachtige en razendsnelle manier wordt geschuurd. Zelfs de kleinste hoekjes en nerven worden hierbij bereikt, voor een 100% complete reiniging.

De volledige behandeling met patineren

Nadat het luchtgommen van het hout is uitgevoerd op uw meubelstukken of voorwerpen voorzien we deze van een nette afwerklaag. In de meeste gevallen is olie hiervoor de ideale keuze. U kunt dus rekenen op een volledige behandeling van het hout. Hiermee kunt u vervolgens zelf weer aan de slag, bijvoorbeeld door er een mooie laag verf op aan te brengen in uw favoriete kleur. Contacteer ons direct voor een goede prijsindicatie of een offerte op maat.

Prijs luchtgommen.

Wanneer u uw houten meubels, houten trap, houten deuren of nog weer heel iets anders wilt laten doen snappen we dat u benieuwd bent naar de prijs hiervoor. Niemand staat immers graag voor verrassingen achteraf. De uiteindelijke luchtgommen prijs is echter afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het te behandelen materiaal via luchtgommen, de moeilijkheidsgraad van de werken en natuurlijk de oppervlakte. Uiteraard moet ook het arbeidsloon van onze professionele en zeer vakkundige luchtgommers mee worden berekend in de prijs. Wilt u na het luchtgommen de behandelde oppervlakte ook netjes laten afwerken, door het te laten patineren? Dan telt ook dit mee voor de uiteindelijke prijs.

U bent overtuigd van onze diensten.
Wij helpen u graag verder.

U wenst een renovatie van uw interieur… of opfrissing van uw oude kasten, trap of andere meubelen. 
Wij bieden u een kwalitatief goede oplossing tegen een betaalbare prijs.

Contacteer ons

Heeft u vragen of u wenst een vrijblijvende prijsofferte te ontvangen. Vul gerust het formulier in of geef ons een telefoon. Wij trachten voor u een oplossing te vinden.

Michel van Hammestraat 66, 8310 Assebroek
Telefonische te bereiken

+32 478 96 06 20

j.sorgeloose@gmail.com

Vraag vrijblijvend informatie