Luchtgommen Brugge

en Vlaanderen

Een nieuw leven voor je meubels, gevels en andere oppervlakten.

bel ons voor meer info

+32 478 96 06 20

diensten

Wat is luchtgommen?

Luchtgommen is een oppervlakte behandelingstechniek. Op het eerste gezicht lijkt luchtgommen veel op zandstralen, maar niets is minder waar.
Luchtgommen is een veel gebruikte term wat voor een vorm van fijn stralen  gebruikt wordt. De term luchtgommen wordt vaak gebruikt in combinatie met ontlakken van hout, maar ook het reinigen van natuursteen, en op plaatsen waar je met een andere techniek moeilijk aan kan komen.

Met deze techniek worden oude verf-, en vernislagen, vuil of waslagen zonder enige beschadiging verwijderd van hout, of andere steenachtige ondergronden.

Doordat er met luchtgommen veel minder materiaal gebruikt word als bij zandstralen is de techniek ook nog veel economischer.

Deuren hebben één van de grootste  in uw woning. Deuren worden zeer vaak gebruikt en nemen een aanzienlijk muuroppervlakte in.
Bij oudere woningen zijn er vaak oude donker gelakte eikenhouten deuren. Deze zijn meestal nog in perfecte staat, maar het uitzicht is niet meer van deze tijd. Overtollige verf-of laklagen zijn aanwezig, en de deuren zien er niet uit. Normaal zou u ze willen vervangen door nieuwe, maar u kan er ook voor kiezen om de deuren te laten luchtgommen.
Na deze duurzame oppervlakte behandeling komt de natuurlijke, veel blekere kleur van het hout weer boven. Dat oogt meteen een pak moderner en frisser. In combinatie met een nieuw likje verf of vernis lijkt het alsof ze een totaalrenovatie hebben ondergaan.​

Luchtgommen van hout (deuren, trappen, meubels, …) is in principe een snelle manier om het hout te schuren en te ontdoen van oude verf- en vernislagen. ​

Hierbij dienen eerst alle accessoires ( klinken, sloten en/of glas) verwijdert te worden. Alle onderdelen van het deuren worden afzonderlijk  geluchtgomd om een volledig blank houten oppervlak te bekomen.

​Luchtgommen kan niet zomaar met alle houtsoorten. Enkel harde houtsoorten, zoals beuk en eik, kunnen de behandeling aan zonder beschadigd te raken. Voor zachtere houtsoorten zijn een lagere druk en ander soorten straalmiddel noodzakelijk.

Luchtgommen is het beste alternatief voor zandstralen . Als je kiest voor zandstralen wordt de ondergrond van het te behandelen object  vaak ook aangetast en dat is in sommige gevallen zeker niet de bedoeling. Ben je dus op zoek naar iets dat de voorgaande laklagen of vuiligheid op meubels kan verwijderen, zonder dat de basis wordt aangetast, dan is luchtgommen zeker een aanrader.

Wanneer je op zoek gaat naar de kostprijs van luchtgommen zal je al snel bij JS Patine terecht komen. Wij werken door middel van een op maat gemaakte offerte. Je bespreekt met ons welk soort houtwerk of welk type meubel je gereinigd wilt hebben en ook geef je aan hoe groot het project zal zijn. Aan de hand van deze informatie zal een  vrijblijvende offerte worden opgesteld waarin we duidelijk aangegeven wat de kosten van het project zullen zijn.

Luchtgommen heeft over het algemeen een lagere kostprijs dan een andere houtrestauratie techniek. Luchtgommen gaat veel sneller en efficiënter, waardoor wij met de behandeling veel sneller klaar zullen zijn. Dus kort samengevat: minder werkuren worden in rekening gebracht, dus de prijs zal lager zijn dan bijvoorbeeld je meubels te laten opschuren en verder te laten behandelen. Daarnaast kan jezelf ook reeds zoveel mogelijk het werk voorbereiden. Wij leggen je graag uit, wat er kan gedaan worden. 
Voor het luchtgommen van kleinere houten objecten zoals bijvoorbeeld meubelstukken hoeft er niet per se op locatie gewerkt te worden. Het meubelstuk kan naar ons atelier vervoerd zodat het daar kan worden bewerkt. Dit werkt voor ons efficiënter, wat de kostprijs ten gunste komt.

.

Luchtgommen meubels. Alle voordelen op een rijtje

Luchtgommen is fijner dan zandstralen

Luchtgommen is een minder agressieve methode dan zandstralen. Bij het luchtgommen van meubels wordt een zachte luchtstroom op het hout geblazen. Deze luchtstroom is vermengd met een straalmiddel wat een soort masserende of gommende werking heeft. Op deze manier worden alle sporen van vervuiling van je meubels verwijderd. Het heeft ongeveer hetzelfde resultaat als wanneer je het meubelstuk schuurt. Je bent er alleen veel minder tijd mee kwijt dan met schuren.

  • Zeer efficiënte techniek
  • Kostprijs besparend
  • Oude verlagen worden zonder probleem verwijderd
  • Alle kleinste details worden gereinigd
  • Propere manier om te werken
  • Geen wateroverlast binnenshuis
  • Duurzaam door geen gebruik te maken van chemicaliën
  • Vezels van het hout worden niet aangetast
  • Kleine meubels kunnen bij ons in het atelier behandeld worden
  • Je meubels krijgen een nieuw leven

Luchtgommen Brugge...
en gans Vlaanderen.

U wenst een renovatie van uw interieur… of opfrissing van uw oude kasten, trap of andere meubelen. 
Wij bieden u een kwalitatief goede oplossing tegen een betaalbare prijs.

zandstralen, patineren, luchtgommen van deuren

Luchtgommen van deuren

Na het luchtgommen komt de natuurlijke en blekere kleur van het hout weer boven. Dat oogt meteen een pak moderner en frisser. In combinatie met een nieuw likje verf lijkt het alsof uw deuren een totaalrenovatie ondergingen.

Luchtgommen en patineren

Luchtgommen van meubels

Wel is het aan te raden om hiervoor professionals in te schakelen. Door gebruik te maken van de ideale korrel en de juiste druk wordt het hout immers correct behandeld. JS Patine is uw partner voor een professionele uitvoering. Contacteer ons voor een offerte op maat.

Luchtgommen van trap. Wat is de prijs?

Luchtgommen van trappen

In de meeste woningen staat een houten trap. Na jarenlang gebruik en soms verschillende lagen verf of vernis valt er vaak weinig eer meer aan te behalen. Toch neemt zo’n oude verweerde trap nog steeds een prominente plaats in binnen de woning, en dit om reden van het dagelijkse gebruik. Door de trap helemaal schoon te laten maken, wordt het terug een echte blikvanger in jouw huis.

Luchtgommen keuken

Keuken laten luchtgommen

Om te verzekeren dat alle meubels en lades dezelfde tint krijgen, halen we ze allemaal zoveel mogelijk uit elkaar om dan de onderdelen apart te luchtgommen. Hiervoor maken we deuren, lades en handvaten los om ze in ons atelier te behandelen. De omkadering wordt ter plaatse behandeld. Na het luchtgommen voorzien we de meubels van een aangepaste kleur. Dit in overleg met u  voor de gepaste behandeling. Zo krijgt het hout terug de nodige bescherming.

Luchtgommen van meubilair

Kast laten luchtgommen

Luchtgommen kast is een zeer populaire vorm van renovatie. Het is immers een relatief goedkope manier om een interieur helemaal op te frissen. De geel, bruin of oranje geverfde of gelakte houten meubels van vroeger zijn passé, maar ze zijn wel van hoge kwaliteit en vaak heel mooi versierd. Door de verf weg te halen komt de originele houtkleur en -structuur weer naar boven en worden de meubels weer lichtbruin of lichtgrijs, wat heel wat frisser en moderner oogt.

U bent overtuigd van onze diensten.
Wij helpen u graag verder.

U wenst een renovatie van uw interieur… of opfrissing van uw oude kasten, trap of andere meubelen. 
Wij bieden u een kwalitatief goede oplossing tegen een betaalbare prijs.

Contacteer ons

Heeft u vragen of u wenst een vrijblijvende prijsofferte te ontvangen. Vul gerust het formulier in of geef ons een telefoon. Wij trachten voor u een oplossing te vinden.

Michel van Hammestraat 66, 8310 Assebroek
Telefonische te bereiken

+32 478 96 06 20

j.sorgeloose@gmail.com

Vraag vrijblijvend informatie